RENOVATIE VAN PRONOEI “LOS ANGELITOS”

RENOVATIE VAN PRONOEI “LOS ANGELITOS”

Deze gemeenschap bevindt zich in de uitbreiding van Pamplona Alta van het district San Juan de Miraflores, boven op een stiele heuvel. Een indertijd door de buurtbewoners gebouwd gebouwtje met twee lokalen en een kleine patio. Hierin huizen zo’n 50 kleuters tussen de 3 en 5 jaar oud). We waren gevraagd te helpen omdat de ouders geld bijeen hadden gebracht voor de aansluitingen op een nieuw onlangs aangelegd systeem van drinkwaterleidingen en riolering.  Deze aansluiting kon niet worden gemaakt omdat in het gebouwtje geen sanitaire inrichting was. Gezien de actieve betrokkenheid van de ouders en leerkrachten hebben we dit projectje direct geaccepteerd. Het initiatief van de ouders is overigens het enige in de omgeving waar kleine kinderen veiligheid en bescherming vinden.

 

Het werk is vervolgens uitgevoerd tijdens de schoolvakantie en op 19 maart 2012 vond de feestelijke opening plaats. De belangrijkste ingrepen waren:

 

  • Het ontwikkelen van de plannen voor de uitvoering van het project en de noodzakelijke goedkeuringen.
  • De installatie van alle leidingen, tegels, sanitair van het gebouw.
  • Ook het dak is flink onder handen genomen. De kleine binnenplaats was bedekt door middel van stukken zwart plastic, de nieuwe overdekking van door middel van transparante polycarbonaat met een veilige houten constructie heeft van de patio een aangename plek gemaakt.
  • Daarnaast is de dakafdichting verbeterd waardoor het gebouw droog blijft gedurende de vochtige winterperiode.
  • De finishing touch werd door de ouders aangebracht. Zoals afgesproken schilderden zij na afloop het gehele gebouw opnieuw in frisse kleuren.